Hoofdgerechten > Gevogelte
Gevulde kipfilet met kruidenroomkaas, pesto en katenspek, met portsaus (4 p)
(1/1)
Mariëlle:
Kipfilet een kertje anders! Heerlijk gevuld en ingepakt in een laagje katenspek. De saus maakt het helemaal af!
Je hebt nodig:
4 kipfilets
plakjes katenspek of ontbijtspek
1 bakje verse roomkaas met kruiden (bv boursin)
2 el rode pesto
4 el witte port
verse basilicum
15 g boter
2 el olijfolie
1 tl grove peper
Meng de roomkaas met de pesto en de peper in een kom. Leg de kipfilet op een snijplank en snijd er aan de bovenkant inkepingen in.
Vul deze inkepingen met het roomkaasmengsel, bewaar hier nog 1 el van voor de saus.
Wikkel de kip vervolgens in lange repen katenspek. verwarm de olie met de boter in een pan en bak hierin de gevulde kipfilets rondom aan tot ze gaar zijn.
Blus het bakvet op het laatste moment af met de port en het restje roomkaas. garneer de kip met reepjes verse basilicum en geef de saus erbij.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie