Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Zalm in hoisinmarinade (met gember,rode peper en knoflook) 2 personen

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijk Oosterse zalm, een keer wat anders! En, niet onbelangrijk, staat zeer snel op tafel!

Je hebt nodig:

2 el japanse sojasaus
2 el hoisinsaus
1 el rijstazijn
1 el olijfolie
1 el citroensap
geraspte verse gember (2cm)
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 rode peper in ringetjes
2 zalmfilets
bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Roer de Japanse sojasaus, hoisinsaus,rijstazijn, olijfolie, citroensap, gember, knoflook en de peper in een grote kom door elkaar.

Leg 2 zalmfilets in de marinade en laat minimaal een uur in de koelkast intrekken.
Neem de zalm uit de marinade en leg ze in een passende ovenschaal. Bak de zalm 12-15 minuten in de oven.

Serveer met basmatirijst en geroerbakte kool met kokos en citroen (zie elders op deze site). Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie