Een soepje is altijd heerlijk, zeker met de koudere dagen in zicht, heerlijk verwarmend. Serveer er boerenbrood bij.
Kan als lunch of stevige maaltijdsoep, deze variant is wel licht pittig door de rode peper. Liever niet zo pittig? Laat de peper dan gewoon weg.
Je hebt nodig:
100 g gerookte magere spekblokjes
olie
350 g runderlappen in stukjes gesneden, bestrooid met zout en peper
1 ui, versnipperd
1 rode peper in ringetjes
2 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
1 el paprikapoeder
2 rode paprika's, zonder zaadjes en vel, in stukjes (rooster de paprika's in de oven op 180 graden ongeveer 45 minuten, stop ze vervolgens in een plastic zak en laat afkoelen, vel is dan makkelijk te verwijderen)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1200 ml runderbouillon
250 g aardappelen, geschild en in blokjes
wat gedroogde oregano en/of tijm
200ml crème fraiche
Bak de spekjes uit in wat olie en voeg vervolgens de vleesblokjes toe. Bak ze rondom lichtbruin.
Voeg vervolgens de ui, knoflook, paprika, rode peper, tomatenpuree en paprikapoeder toe.
Bak alles op en zacht vuur ongeveer 5 minuten.
Giet de warme bouillon erbij en laat ongeveer 2 uur pruttelen/koken op zacht vuur. Voeg halverwege de aardappelblokjes en de kruiden toe en laat meekoken.
Breng op smaak met zout. Serveer in kommen of borden met een flinke schep crème fraîche.
Eet smakelijk!