Hoofdgerechten > Vis

Gegrilde zalmfilet met grapefruit- sinaasappel salsa (2 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Aparte combinatie maar erg lekker!


Je hebt nodig:

2 zalmfilets van ongeveer 150-200 g
zout en peper, olijfolie

voor de salsa:

1 rode grapefruit
1 sinaasappel
2 volle el zwarte olijven zonder pit, in ringetjes
2 el verse munt, fijngehakt
1 sjalot, gesnipperd
wat olijfolie
gedroogde gemalen chilipeper

Smeer de zalmfilets in met olijfolie en breng royaal op smaak met zwarte peper en zout. Leg apart tot de bereiding.

Schil de grapefruit en de sinaasappel met een scherp mesje zo dik dat er geen velletjes meer op zitten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Snijd de partjes in kleine stukjes.
Schep de grapefruit en de sinaasappel in een kom en voeg de munt, de olijven, de sjalot en de olie toe.

Voeg naar smaak zout en chilipeper toe en laat minimaal een half uur intrekken.

Grill de zalmfilet op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rosé van binnen. Geef de salsa erbij. Heerlijk met nieuwe krieltjes en een frisse salade, eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie