Auteur Topic: Zelfgemaakte kibbeling met citroendipsaus (lunch of hapje 3-4 personen)  (gelezen 7319 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Ja...weer een recept met citroen, heerlijk fris en zomers! :lemon:

Je hebt nodig:

500 gr stevige witte visfilets (zeewolf,zeeduivel,kabeljauw of tilapia filet))
3-4 el bloem
2 eieren
half flesje bier
zout en peper
1 citroen
100 ml scharrelmayonaise (calvé)
100 ml Griekse yoghurt
zout, peper en suiker


Meng de yoghurt met de mayonaise. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil met een zesteur of gewone rasp.Het wit niet toevoegen, dat smaakt bitter.

Meng de citroenrasp door de saus met het sap van een halve citroen.
 Maak de saus op smaak met zout, peper en een theelepeltje suiker. Laat de saus zeker een uur staan zodat de citroensmaak goed kan intrekken.
Dep de visfilets droog en snijd ze in stukjes van ca 2 bij 2 cm. Verwarm de frituurpan voor op 180°.

Breng de stukjes vis op smaak met zout en versgemalen peper.

Doe de stukjes vis in een schaal met 3 forse el bloem en schud ze goed door tot alle stukjes bebloemd zijn.

Kluts 2 eieren met een paar eetlepels bloem en een snufje zout. Roer het bier erdoor en daarna zoveel bloem tot het net wat dikker dan pannenkoekenbeslag is.

Haal de stukjes vis door het beslag en frituur ze in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Verdeel de vis over 4 borden en geef de saus erbij. Eet smakelijk!