Auteur Topic: Garnalenkroketjes,16 kleine kroketjes  (gelezen 4573 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Garnalenkroketjes,16 kleine kroketjes
« Gepost op: 02 september, 2007, 15:51:29 pm »
Garnalenkroketjes,da's eens wat anders!

Je hebt nodig:

30 g boter
2 sjalotjes,fijngesneden
30 g bloem en 4 el extra voor het paneren
2 dl gevogeltefond of visfond(pot)
zout en peper
nootmuskaat
200 g Hollandse garnalen
2 eieren,losgeklopt
50 g paneermeel

Verwarm de boter en bak hierin de sjalotjes zachtjes,ongeveer 3 minuten.Voeg de bloem toe,roer goed door en laat de bloem in 1 minuut gaar worden.
Schenk 1 dl fond erbij en roer goed door zodat de saus gaat binden zonder klontjes.
Voeg al roerend nog 1 dl fond toe en breng de saus aan de kook.
Voeg zout,peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Roer de garnalen erdoor.Strijk de ragout uit op een platte schaal,laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast.
Verdeel de stijve rago?t in ongeveer 16 balletjes en vorm daar kroketjes van.
Rol ze eerst door de bloem,dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
Nu kun je de kroketjes ook invriezen als je wilt,frituur ze dan niet.

Verhit de olie tot 180 graden en frituur hierin de kroketjes met maximaal 5 tegelijk in 4 minuten goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Lekker met wat mayonaise!