Voorgerechten > Soepen
Asperge roomsoep, superlekker en makkelijk! 4 personen voorgerecht
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk romig soepje, een echte aanrader. Lijkt ingewikkeld maar is het helemaal niet, het proberen waard!
Je hebt nodig:
500 g asperges, vers
3 bouillonblokjes (ik gebruik het liefste de extra sterke van maggi,runderbouillon blokjes maar andere kan natuurlijk ook)
75 g roomboter
75 g bloem
1 eidooier
150 ml room
ruime soeppan van 2,5 liter
Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Bewaar de schillen en de kontjes voor later gebruik.
Zet een pan met ongeveer 2,5 liter water op en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de asperges toe en kook ze 20-25 minuten.
Giet de asperges af en vang de bouillon op in een andere pan. Laat de asperges afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
Zet nu opnieuw de bouillon op, nu met de aspergeschillen en de "kontjes". Voeg 1 bouillonblokje toe en vul de pan aan met wat water.
Laat de bouillon ongeveer een klein uurtje pruttelen en zeef de bouillon opnieuw, laat iets afkoelen.
Smelt in een andere soeppan de boter en voeg de bloem toe.Bak de bloem even mee zodat deze gaart (zo krijg je een "roux", basis voor een gebonden soep).
Blijven roeren op een zacht vuur, tot een deegachtige substantie ontstaat.
Nu is het moment om schepje voor schepje de bouillon aan de roux toe te voegen. Blijven roeren zodat er geen klontjes kunnen ontstaan, ga net zolang door tot de asperge bouillon op is.
Als het goed is heb je nu een licht gebonden soepje. Voeg de stukjes asperge toe aan de soep.
Meng in een klein kommetje de eidooier met de room en voeg die al roerende toe aan de aspergesoep, hierdoor word de smaak nog romiger.
Proef de soep, voeg naar smaak nog zout, peper en/ of nootmuskaat toe. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie