Nou, als hier niks lekkers bij zit dan weet ik het niet meer haha!
Meng alles goed door elkaar en serveer bij of over een salade naar keuze.
Vinaigrette met witte wijnazijn en honing
6 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 tl honing
zout en peper
Citroenvinaigrette
2 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper
Basilicumdressing met pijnboompitten
2 el balsamicoazijn
5 el olijfolie
1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
zout en peper
Vinaigrette met mosterd
6 el olijfolie
2 el Dijon mosterd
2 el rode of witte wijnazijn
zout en peper
Dressing van limoensap en koriander
2 el limoensap
3 el verse koriander, fijngehakt
125 ml olijfolie
1 el witte wijnazijn
Yoghurtdressing
150 ml yoghurt
2 el witte wijnazijn
1 el verse munt, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
Blauwe-kaasdressing
75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
1 teentje knoflook, geperst
225 ml zure room of dikke yoghurt
1 el witte wijnazijn
2 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
Honing-mosterddressing
1 el grove mosterd
1 el Dijon mosterd
1 el heldere honing
1 el citroensap of witte wijnazijn
4 el olijfolie
zout en peper
Pestovinaigrette
2 ? 3 el witte wijnazijn
2 tl pesto
75 ml olijfolie
zout en peper
Oosterse dressing
1 el mosterd
1 el Japanse sojasaus
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
1 el sesamolie
zout en peper