Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Chinese tomatensoep (4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Lekker zoet en licht pittig, ennuh goed gevuld! Proberen maar!
De verhouding zoet/zout is even uitproberen en dus naar ieders smaak aan te passen.


Je hebt nodig:

4 kipdrumsticks of kippendijen
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1.2 liter kippenbouillon (van 2 tabletten of zo'n glazen pot van maggi)
1 kruidenbuiltje voor kippensoep (honig)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el bloem
beetje boter (25 g)
2 tl gemberpoeder (djahé) of liever nog vers geraspte gember, 2 el
1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten
2 el suiker
beetje honing naar smaak
1 el azijn
2 bosuitjes, in ringetjes
wat taugé
zout naar smaak en flink wat versgemalen zwarte peper

Bestrooi de kip met zout en zwarte peper. Bak de kip in een ruime soeppan rondom bruin in wat olie, fruit gelijk de ui en de knoflook mee.
Schenk de bouillon erbij en hang het kruidenbuiltje in de soeppan. Laat een uurtje pruttelen.

Neem de kip en het kruidenbuiltje uit de pan en laat afkoelen. Haal ook de pan met bouillon van het vuur.

Verhit in een steelpannetje wat boter. Voeg de tomatenpuree toe en bak even zachtjes mee (ontzuren).
Roer de bloem en de gember erdoor en bak even zachtjes mee.Voeg de suiker toe.
Voeg steeds een paar lepels bouillon toe (niet alles) tot een mooi glad mengsel zonder klontjes.
Voeg dan het blik gepelde tomaten toe en laat even pruttelen.

Voeg dit tomatenprutje toe aan de kippenbouillon en roer even door.
Doe de afgekoelde soep in de blender (of gebruik een staafmixer) en pureer tot de gewenste dikte.

Doe de soep terug in de pan en verwarm op middelmatig vuur.
Breng op smaak met zout, peper, suiker en eventueel wat honing. Pluk het inmiddels afgekoelde kippenvlees, snijd het eventueel kleiner en voeg dat toe aan de tomatensoep.
Verdeel op het laatst de gesneden lenteuitjes door de soep en schep in 4 kommen.

Eet smakelijk!

TIP: ook lekker voor een nog meer gevulde soep: voeg op het laatst een in stukjes gesneden omelet toe of mihoen die je even meekookt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie