Hoofdgerechten > Vis

Tilapiafilet met tomatensalsa en basilicum (2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Tilapia, een lekker veelzijdig visje. Het is gewoon een witvis, maar veel goedkoper dan bijvoorbeeld kabeljauw. Door de neutrale smaak kun je er heel veel kanten mee op!
Bij dit recept maak je de salsa, daar bestrijk je de vis mee en hups, de oven in. en...lekker!

Je hebt nodig:

2 tilapiafilets
1 blik gepelde tomaten
3  grote (vlees)tomaten ,ontveld en in blokjes gesneden
1 rode ui, gesnipperd
olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
handje verse basilicum + beetje extra voor bij het serveren
scheutje balsamico azijn
wat geraspte kaas (mag ook weggelaten worden voor niet-kaasliefhebbers)

Pureer grof in de blender de tomaten uit blik,de ui,basilicum,azijn,zout en peper en olijfolie.

Haal uit de blender en giet over in een kom.Voeg de verse tomatenstukjes toe samen met de geraspte kaas.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Bestrijk een passende ovenschaal met wat olijfolie, leg de vis hierin. Bestrijk de vis met het tomaten mengsel.
Bak de vis gaar in een klein half uurtje op 180 graden. Verdeel vlak voor het serveren nog wat gesneden basilicum erover.
Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en een salade erbij. Eet smakelijk!


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie