Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Kleurige drie kazen salade (met gesmolten brie,geitenkaas en parmezaan)
(1/1)
Mariëlle:
Dit heerlijke recept is voor 2 personen.
Maak eerst de mosterd vinaigrette:
1 el dijon mosterd
2 el balsamico azijn
1 tl zout
250 ml olijfolie extra vierge
2 el rode wijn azijn
versgemalen zwarte peper
Meng alles door elkaar en laat een half uurtje in de koelkast op smaak komen.
Nu meng je de salade:
kleine krop radicchio sla of rode eikenblad sla
3 stronkjes witlof
1 klein kropje botersla of 2 romano slakropjes
90 g geraspte parmezaanse kaas
150 g camembert, in kleine puntjes
120 g zachte geitenkaas, verkruimeld (mag naar smaak met honingsmaak)
50 g pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de slablaadjes en de witlof, en dep ze droog.
Meng de parmezaanse kaas in een serveerschaal met de sla en de witlof.
Verdeel de geitenkaas en de camembert over een ingevette ovenschaal.
Laat de kaas in ongeveer 2 minuten iets smelten.
Leg de stukjes gesmolten kaas over de salade en schenk de vinaigrette eroverheen. Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
Heerlijk met brood en gezouten boter(op een zonnige dag in de tuin natuurlijk!) Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie