Een superlekker kruidig kipgerecht door de vele specerijen die gebruikt worden. Eet er basmatirijst bij en eventueel nog een salade.
Je hebt nodig:
halve tl gemalen kaneel
mespuntje saffraanpoeder
1 tl (gerookte) paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 gedroogde rode peper, verkruimeld
1-2 el garam masala of kerriepoeder
zout, peper
8-10 kipdrumsticks
2 el olie
1 el geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 sjalotten, in ringen
2 rode paprika’s, in reepjes
3 rijpe tomaten, ontveld, in partjes
3-4 dl kippenbouillon
3-4 el grof gesneden verse koriander
Meng kaneel, saffraan, paprikapoeder, komijn, koriander, rode peper, garam masala en wat zout.
Wrijf de drumsticks in met dit mengsel (ook onder het vel) en laat het circa 1 uur intrekken.
Bak de kipdelen daarna in circa 6 minuten rondom bruin in hete olie. Haal de kip uit de pan.
Bak in de achtergebleven olie gemberwortel, knoflook en sjalot circa 8 minuten.
Voeg paprika, tomaten en bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Leg de kip weer in de pan en laat alles circa een uur zachtjes sudderen in een open pan. Breng op smaak met zout, peper en bestrooi vlak voor het serveren met verse koriander.
Smullen maar!