Voorgerechten > Soepen

Tom Yam Gai (Thaise pittige gevulde kippensoep) 2 personen

(1/1)

Mariëlle:
Lekker kruidige en pittige soep.Voor 2 personen,kan als makkelijke maaltijd of als voorgerecht.   :chili: :chili:

1 kippenbouillontablet
250 g kippendijen **
1 el olie
2 teentjes knoflook
1 rode peper in ringetjes
anderhalve theelepel sambal
5 sjalotjes,fijngesneden
halve theelepel trassie
1 biologische citroen
1 tl suiker
Thaise vissaus naar smaak(te gebruiken in plaats van zout)

Breng een halve liter water aan de kook met het bouillontablet.Leg de kip in de pan en kook ongeveer een kwartiertje gaar op laag vuur.
Haal het kippenvlees uit de pan en laat even afkoelen.Pluk het vlees in kleine stukjes en voeg weer toe aan de bouillon.
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de knoflook,sambal,sjalotjes ,rode peper en trassi in 5 minuten lichtbruin.Laat het mengsel afkoelen en pureer het mengsel met een minihakmolen of keukenmachine.Voeg een scheutje vissaus toe.

Boen de citroen schoon,rasp de gele schil en pers het sap uit.Voeg het sjalotmengsel,de suiker,citroenrasp-en sap toe aan de bouillon.
Verwarm de bouillon even door,maar niet laten koken.Breng op smaak met wat zout OF vissaus.

Eet smakelijk! 

 Tip:wat ook kan:gebruik in plaats van kip wat gamba's of cocktailgarnalen.Of combi garnalen/kipvlees is ook lekker!
** kippendijenvlees is veel malser en zachter dan bijvoorbeeld kipfilet, vandaar de keus. Maar tuurlijk kan kipfilet ook, is alleen droger.



Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie