Auteur Topic: Oosters stoofvlees, met kokos,gember en rode peper(2-4 personen)  (gelezen 9923 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Oosters stoofvlees, met kokos,gember en rode peper(2-4 personen)
« Gepost op: 02 september, 2011, 23:38:50 pm »
Heerlijk recept voor Oosters stoofvlees, met onder andere kokos ,rode peper en gember.
Ik maak het 1 dag van te voren, lekker makkelijk en smaakt ook nog eens veel beter!

Je hebt nodig:

2 à 3 uien geschild en in dunne ringen
1 rode Spaanse peper, fijngehakt
stukje verse gember, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
500 g riblappen, in blokjes van 3x3 cm gesneden en ontdaan van rare flubbers ;-)
zout, peper naar smaak
1 tl gemberpoeder (optioneel)
1 tl laos (optioneel)
50 g. boter
een scheutje santen (bijvoorbeeld Nutco)
wat geraspte kokos
ca. 500 ml bouillon
bloem, wat mosterd

Haal het vlees ruim voor de bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen, anders wordt het taai.
Snijd het vlees in mooie stukjes en bestrooi naar wens met zout en de kruiden laos en gemberpoeder.

Meng 1 eetlepel mosterd door het vlees en laat even staan. (mosterd zorgt voor extra zacht vlees, proef je later niks van terug).
Meng wat bloem of aardappelzetmeel door de vleesblokjes.

Verwarm wat boter in een stoofpan en fruit hierin de knoflook, ui, rode peper en gember. Voeg dan het vlees toe en bak even mee tot het vlees mooi kleurt.

Voeg dan de helft van de bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat rustig stoven, zo'n 4 uur.
Af en toe roeren en bouillon toevoegen en weer laten inkoken/stoven. Voeg tot slot een scheutje santen toe en laat weer iets inkoken.

Rooster intussen de geraspte kokos in een droge koekenpan. Bestrooi voor het serveren met de geraspte kokos.

Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld rijst en sajoer boontjes of een frisse komkommersalade.

Eet smakelijk!


« Laatst bewerkt op: 09 februari, 2014, 14:55:44 pm door Mariëlle »