Voorgerechten > Koude voorgerechten

Taartje van Hollandse garnalen (2 personen voorgerecht)

(1/1)

Mariëlle:

Dit is een heerlijk voorgerechtje en ziet er leuk uit! Gebruik een uitsteekvormpje voor een mooi effect.(te koop bij de meeste winkels zoals hema en blokker)
Heb je geen uitsteekvormpje, serveer het dan in een mooi glas zodat je alle gekleurde laagjes kunt zien.

De cocktailsaus maak je ook gewoon zelf, smullen maar!


 Je hebt nodig:

1 rijpe avocado in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper
100 g Hollandse garnalen
2 el fijngesneden bieslook
1 sinaasappel, vruchtvlees tussen de partjes weggesneden
wat citroensap
5 el slagroom
4 el mayonaise
1 el ketchup
eventueel 1 el whiskey
cayennepeper
eventueel ter garnering zeekraal of wat veldsla

extra: een steekvormpje doorsnede 7 cm of een mooi glas met hetzelfde formaat

Klop de slagroom half stijf en meng met de mayonaise,ketchup en whiskey.
Breng op smaak met zout en peper en cayennepeper, dit is de cocktailsaus. Zet even koel tot later gebruik.
Meng de avocado met wat citroensap (houdt de kleur mooi).

Vul de stekertjes of kleine kommetjes met de Hollandse garnaaltjes,vervolgens met de avocadoblokjes en tot slot met het sinaasappelvruchtvlees.
Schep een beetje saus over de taartjes en garneer af met wat veldsla of zeekraal.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie