Auteur Topic: Gamba's in kruidenboter gratin (2-3 personen, hoofdgerecht)  (gelezen 5032 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gamba's in kruidenboter gratin (2-3 personen, hoofdgerecht)
« Gepost op: 08 maart, 2011, 15:31:49 pm »
Zo lekker!
De kruidenboter maak je zelf, en daarin gratineer je de gamba's. Gebruik het liefst (rauwe) gamba's met het staartje er nog aan, dat ziet er leuker uit en eet makkelijker. Uiteraard kun je ook voorgekookte grote cocktail- of jumbogarnalen zonder schaal gebruiken. verkort dan wel de oventijd.

Je hebt nodig:

500 g gamba's, gepeld en darmkanaal verwijderd, met staartje er nog aan
75 g zachte roomboter (gebruik hiervoor de magnetron)
1 halve rode peper, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
1 klein bosje platte peterselie, fijngesneden
versgemalen zwarte peper en zout
wat limoenpartjes voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de boter met de knoflook, rode peper, peterselie, zout en peper naar smaak. meng het botermengsel door de gamba's.

Verdeel de garnalen in een passende ovenschaal. Bak de garnalen ongeveer 20 - 25 minuten tot ze roze zijn.
Voor de voorgekookte garnalen hou je ongeveer 15 minuten aan, maar zeker niet te lang anders worden ze taai).

Serveer er brood bij met kruidenboter, de partjes limoen en eventueel een salade. Eet smakelijk!