Hoofdgerechten > Varkensvlees
Varkenshaasspies op Spaanse wijze(met sinaasappelmarinade (2 p)
(1/1)
Mariëlle:
Das eens wat anders dan het ge?ikte roomsausje. De marinade is lichtzoet door het gebruik van sinaasappelsap.
Na het marineren bestrooi je ze met oregano en rol je ze in spek, even op een spies rijgen en bakken. :kwijl:
Serveer met frietjes of gepofte aardappel en een salade.
Je hebt nodig:
2 varkenshaasjes
Voor de marinade:
2 tenen knoflook, in plakjes
komijnpoeder (djinten)
sap van 2 sinaasappels
verse oregano
peper en zout
olijfolie
voor later:
verse oregano
plakjes ontbijtspek
sat?prikkers of spiesen
Maak eerst de marinade. Fruit de plakjes knoflook aan in wat olie. Voeg wat komijnpoeder toe en bak even mee op zacht vuur. Blus af met het sinaasappelsap.
Voeg de verse oregano toe en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de varkenshaas in plakken van anderhalve cm en marineer minimaal 1 uur.
Haal het vlees uit de marinade, bestrooi met wat verse oregano en rol elke plak in een plakje ontbijtspek. rijg de varkenshaas op speisen en bak of grill in de grillpan tot ros? gaar en het ontbijtspek knapperig.
erveer direct met de bijgerechten. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie