Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees

Kalfsgehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

(1/1)

Mariëlle:
Kalfsvlees is heerlijk zacht van smaak. Eevn aanbakken en dan verder garen in de zelfgemaakte tomatensaus. Serveer ze samen met andere kleine tapashapjes.

Je hebt nodig:

300 g kalfsgehakt (liever geen kalf? half om half gehakt mag ook)
zout, peper en nootmuskaat

De saus:

1 sjalotje, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
2 tomaten, ontbeld en in blokjes
flink wat cayennepeper
flink wat paprikapoeder
scheut rode wijn
1 el ketchup


Breng het gehakt pittig op smaak met de zwarte peper,zout en nootmuskaat. Vorm er balletjes van ter grootte van een spruitje.
bak ze even aan in wat boter of olie en haal ze uit de pan.

Bak in dezelfde pan de sjalot, de knoflook, tomaat, cayennepeper en paprikapoeder even aan. Blus af met een sheut rode wijn en voeg de ketchup toe.
Laat even inkoken en voeg tot slot de balletjes weer toe.
Laat ze nog even meegaren en serveer ze op een mooie schaal samen met wat andere kleine tapashapjes.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie