Hoofdgerechten > Vis
Vis uit de oven met honing-mosterd-kruidencrème (2 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker! En ook niet onbelangrijk- snel klaar!
Hiervoor kun je veel vissoorten gebruiken, denk aan panga,koolvis, zalm of sliptong. De kruidencr?me smeer je voor de bereiding op de vis en dan gaat ie 20 minuten de oven in, in een laagje bouillon stoomt de vis gaar.
Je hebt nodig:
2 moten/stukken visfilet naar keuze
15 g verse dille
15 g verse kervel
1 el grove mosterd
1 el vloeibare honing
sap van 1 citroen
beetje olijfolie
peper en zout
150 ml bouillon van een blokje (mag visbouillon zijn, maar ook andere bouillon)
passende ovenschaal
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alles door elkaar (behalve de vis natuurlijk) tot een glad mengsel.
Schenk de bouillon in de ovenschaal tot er een klein bodempje in staat(1 cm). Bestrooi de vis met zout en peper en bestrijk ze met het kruiden-honingmengsel.
Leg de vis in de ovenschaal en bak de vis gaar in ongeveer 20-25 minuten. Serveer met krieltjes en een salade naar keuze. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie