Auteur Topic: Tagliatelle met spinazie, rauwe ham, ricotta en pesto (4 personen)  (gelezen 4482 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Tagliatelle met spinazie, rauwe ham, ricotta en pesto (4 personen)
« Gepost op: 13 november, 2011, 13:05:32 pm »
Tagliatelle Genovese met spinazie, pijnboompitjes, rauwe ham en ricotta
Tagliatelle Genovese con spinaci, pinoli, prosciutto crudo e ricotta



400 g tagliatelle
-3 el Bertolli Classico olijfolie
-1 zak (ca. 300 g) gewassen spinazie
3 el pijnboompitjes
-5 el Bertolli Pesto Genovese
150 g Italiaanse rauwe ham (vleeswaar) in dunne reepjes
4 el verse ricotta zout & zwarte peper uit de molen


Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan of wok en roerbak hierin op hoog vuur de spinazie gedurende 3 minuten. Bak daarna de pijnboompitjes een minuut mee.

Schep de tagliatelle en de pesto erdoor en laat het gerecht even door en door warm worden.
Schep de pasta op 4 voorverwarmde, grote borden en verdeel de hamreepjes erover.

Schep daarop een lepel ricotta. Bestrooi de pasta tot slot met nog wat zout en (versgemalen) peper en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

Eet smakelijk!