Superlekker! Bijna net als bij de Italiaan. Je kunt de lasagne ook vegetarisch maken, laat dan uiteraard de ham en de gehaktsaus weg.
Je hebt nodig:
1 sjalot
150 g verse spinazie
75 g blauwaderkaas in stukjes (bijvoorbeeld gorgonzola)
75 g Goudse kaas, geraspt
75 g mozzarella, in plakjes
75 g ricotta of mascarpone
50 g achterham in plakjes
1 pakje verse lasagnebladen kant en klaar
handje pijnboompitjes
paar blaadjes verse basilicum, in reepjes
Voor de gehaktsaus (bolognesesaus):
350 g rundergehakt, op smaak gebracht met gehaktkruiden of zout met italiaanse kruiden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine wortel, in kleine blokjes
klein stukje bleekselderij, in dunne ringetjes
1 blikje tomatenblokjes
zout en versgemalen zwarte peper
Maak eerst de gehaktsaus.Bak het gehakt rul in een hapjespan.Voeg de fijngesneden groenten toe en fruit ze mee.
Voeg de tomaten toe en laat de saus zachtjes doorpruttelen tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Snipper de sjalot en bak deze even aan in wat olie, voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Meng de blauwaderkaas door het nog warme spinaziemengsel en zet apart.
Neem een passende ovenschaal en verdeel er een laagje gehaktsaus over.
Bestrijk de lasagnebladen met een laagje ricotta, beleg deze met een plakje ham.
Verdeel het spinazie-kaasmengsel erover, bestrooi met pijnboompitjes, vervolgens weer een laagje gehaktsaus,bestrooi met de Goudse kaas,weer een lasagneblad etc.
Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.Eindig met een laagje mozzarella en een beetje geraspte Goudse.
Bak de lasagne in een klein half uurtje op 180 graden goudbruin tot de kaas gesmolten is. Bestrooi tot slot met wat verse basilicum.
En nu smakelijk eten!