Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN
Roergebakken spitskool met kokos en citroen (4 personen Oosters bijgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Dit is echt een superlekker en fris bijgerecht bij een Oosters menu- denk aan nasi of mihoen, met tja...wat jij lekker vindt!
Je hebt nodig:
1 spitskool, in dunne reepjes gesneden
200 g geraspte kokos
halve citroen, (de zest van een halve citroen en het sap ervan)
1 el suiker
1 el sambal
wat olie om in te wokken/bakken
Doe de geraspte kokos in een droge pan met anti aanbaklaag samen met de suiker,sambal en citroenzest(rasp, alleen de gele schil) en het sap.
Bak even aan tot de kokos lichtbruin kleurt en gaat geuren. Neem het mengsel uit de pan en schep in een kom voor later gebruik.
Voeg een scheutje olie toe aan dezelfde pan en roerbak hierin de koolreepjes tot ze iets aangebakken zijn, maar nog wel krokant.
Meng de koolreepjes weer met het kokosmengsel en roerbak even goed door zodat het goed warm wordt.
Serveer direct bij nasi met sat? of een ander Oosters gerecht naar wens. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie