Auteur Topic: Pittige kipreepjes (voor bij rijst of door een roerbakschotel, 2 personen)  (gelezen 3948 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pittige kipreepjes (voor bij rijst of door een roerbakschotel, 2 personen)
« Gepost op: 13 februari, 2011, 14:37:35 pm »
s'Morgens even in de marinade zetten, en s'avonds snel roerbakken voor bij rijst of nasi- of roerbak gemengde groentes (paksoi,paprika, ui en babyma?s) met wat mie en geef de reepjes daarbij.

Je hebt nodig:

3 kipfilets
2 tenen knoflook, geperst
1 el sambal
1 el bruine basterdsuiker
scheut whiskey
scheut sesamolie
paar handjes sesamzaadjes

Snijd de kipfilet in reepjes en maak een marinade van de sesamolie,knoflook,suiker,sambal en whiskey. Laat minimaal 2 uur intrekken, liefst langer.

Roerbak de kipreepjes snel goudbruin, bestrooi vlak voor het serveren met wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!