Voorgerechten > Soepen

Kippenbouillon, de enige echte

(1/1)

Mariëlle:
Altijd lekker! Dit is voor 2,5 liter soep (bouillon dus). Deze bouillon komt waarschijnlijk niet in 1 keer op- geen probleem, je maakt er de volgende dag gewoon een koninginnesoep van!

1 soepkip van 1,5 kg of kipdelen met hetzelfde gewicht (bijvoorbeeld kippenboutjes,dijen etc)
200 g prei in grove stukken
100 g wortelen in grove stukken
1 tl tijm (gedroogd) of 3 takjes verse tijm
1 blaadje foelie
peterseliestelen
2 laurierbladen
2 kruidnagelen
zout
6 witte peperkorrels, geplet
2 uien
3 liter water

 
Snijd de soepkip in delen, bestrooi met zout en peper en braad ze even aan, gebruik een heel klein beetje boter en smoor de wortel,ui en de prei even mee.

Doe alles in een grote soeppan en voeg 3 liter water toe. Laat aan de kook komen en schuim regelmatig af.
Voeg alle kruiden en specerijen toe samen met wat zout naar smaak en laat zeker 5 uur trekken op een laag vuur tot je ongeveer 2,5 liter overhoudt.
Zeef de bouillon en zet koud weg.Het kippenvlees wel bewaren!
Schep het eventuele vetlaagje van de bouillon en breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Deze bouillon is heerlijk zo, met eventueel wat vermicelli en de stukjes kip te serveren- maar ook als goede basis voor een koninginnesoep! (zie op dit topic).
Je kunt het gare kippenvlees ook gebruiken voor bijvoorbeeld een kippenrag?ut.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie