Echt op z'n Italiaans. De basilicumolie pureer je zelf, smaakt super en geeft een leuk kleuraccent aan de soep. Het recept is ruim genoeg voor 4 personen, maar ligt ook aan je formaat soepkom...
Je hebt nodig:
8 flinke vleestomaten, goed rijp
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie
2 blikken tomatenblokjes
1 pot geconcentreerde tomatenbouillon (struik)
2 handjes tortellini met kaasvulling
1 el gedroogde oregano
verse basilicumblaadjes, 15 g (houd een paar apart voor de garnering)
zout en versgemalen peper
Kruis de tomaten in in het velletje. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze iets afkoelen. Pel de tomaten en snijd ze doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Fruit de ui glazig in wat olie, voeg later de knoflook toe. Na ongeveer 5 minuten de verse tomatenblokjes toevoegen en op zacht vuur tot de helft laten inkoken.
Kook intussen de tortellini gaar en zet apart.
Voeg de tomaten(blokjes) uit blik toe, samen met de tomaten bouillon, 400 ml water en flink wat zwarte peper.
Pureer de soep desgewenst met een staafmixer en voeg de oregano toe. Breng op smaak met peper. Voeg de tortellini toe aan de soep.
Pureer de verse basilicumblaadjes met een scheut olijfolie. Dit wordt de basilicum olie.
Verdeel de soep over borden of kommen, giet er in een mooie straal de basilicum olie over en garneer met een basilicum blaadje.
Smikkelen maar!