Hoofdgerechten > Gevogelte
Kip à la bonne femme 2 (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Dit recept is n?t even anders dan de eerste- vandaar dat ik hem toch plaats want het is heerlijk! het liefst met verse groente, maar met diepvriesgroente kan ook heel goed.
Je hebt nodig:
4 stuks kipfilet
800 g aardappelen, vastkokend
200 g uien
100 g champignons in plakjes of kwartjes
250 g doperwtjes ( diepvries of vers )
250 g worteltjes ( diepvries of vers )
250 gram sperzieboontjes ( diepvries of vers )
100 gram zilveruitjes, uitgelekt
200 gram magere spekjes
zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder
boter en bloem
Snij de aardappels in blokjes, en kook deze beetgaar. Snij de uien in klein stukjes. Wrijf de kipfilet in met zout, peper en kerriepoeder en bestrooi ze met wat bloem.
Kook de doperwtjes,worteltjes en boontjes ook beetgaar in water met wat zout en laat ze uitlekken.
Bak de aardappelblokjes bruin en gaar in wat boter met paprikapoeder en zout.
Bak de spekjes in een grote koekenpan in een beetje boter. Voeg de uien en de champignons toe en bak ze even mee.
Schep voorzichtig de wortel,doperwten en boontjes erdoor en bak even mee.Voeg tot slot de zilveruitjes toe.
Bak ondertussen de kipfilets zachtjes gaar.
Schep de inmiddels garen aardappelblokjes door de groente en serveer de kipfilet erbij. Lekker met een glaasje rode wijn, eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie