Hoofdgerechten > Gevogelte

Kalkoenfilet in appel roomsaus (2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijk en snel klaar, smaakt goed met rijst en een salade erbij!

Je hebt nodig:

400 g kalkoenfilet in dunne reepjes of blokjes
1 appel, geschild en in kleine blokjes
paar stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 lente uitjes in ringen
300 ml kippen- of groentebouillon
pakje (koks) room
zout en versgemalen zwarte peper
kerriepoeder

Bestrooi de kalkoenstukjes ruim met kerrie, zwarte peper en zout.

Bak de kalkoen lichtbruin in wat boter, voeg na 5 minuten de appel en selderij toe en bak even mee op hoog vuur tot alles mooi lichtbruin wordt.
Voeg dan pas de lente ui toe.
Blus af met de groentebouillon en laat even inkoken. Voeg daarna de room toe en laat wederom inkoken tot de gewenste dikte. Proef even of er nog zout en/of peper toegevoegd moet worden.
Serveer met rijst en een salade, klaar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie