Auteur Topic: Struisvogelbiefstuk met mangochutney (2 personen hoofdgerecht)  (gelezen 2922 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Struisvogelbiefstuk met mangochutney (2 personen hoofdgerecht)
« Gepost op: 18 juni, 2008, 19:22:10 pm »
Dit recept staat dan ook bij "gevogelte" maar hoort eigenlijk bij wild.
Maar ik open geen topic van "wild" want dat eet ik bijna nooit! Nouja een struis is ook een vogel, toch?

Nu ff serieus. Dit gerecht is heerlijk voor de feestdagen, het vlees lijkt nog het meest op die van biefstuk, het is ook rood vlees en h??l mals. het smaakt een beetje zoetig van zichzelf.
De mangochutney smaakt er perfect bij (wel zelfgemaakt natuurlijk!  :biggrin:) PS de zelfgemaakte mangochutney moet wel 2 weken van te voren gemaakt worden...
Het recept voor de chutney staat ook los op de site bij "overig".  De chutney is nog lang te bewaren, het is ongeveer 2 weckpotten vol.

Je hebt nodig:
3 eetlepels olijf olie
2 struisvogelbiefstukjes 
wat citroenpeper (drogeria alimentari, verkrijgbaar bij AH)
snufje zout
mangochutney  (zie recept hieronder)


Laat de struisvogelbiefstuk op kamertemperatuur komen, bestrooi met het zout en de citroenpeper. Verwarm de olie en bak de biefstukjes snel om en om bruin maar ros? van binnen.
Geef de chutney erbij, aardappelrozetjes en een salade smaken hier prima bij.

*********************recept chutney*********************
Een chutney is een soort ingedikte saus vol ingetrokken smaken. Je maakt het en je kunt het in weckpotten bewaren, zodoende langer houdbaar.Ongeveer een half jaar.
Het smaakt heerlijk bij vlees en vis of soms als dipsaus. Gewoon eens proberen!


Voor 2 weckpotten normaal formaat heb je nodig:


2 niet te rijpe mango's
1 flinke ui geschild en gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 rode chilipeper
klein stukje gemberwortel, geraspt(ca 1 cm)
2dl azijn
200 g lichtbruine basterdsuiker
halve tl garam masala of kerrie poeder
halve tl gemalen koriander
wat zout

Schil de mango's verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd het pepertje fijn naar wens met o zonder pitjes.(m?t is heet en zonder is minder heet)
Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg alle ingredienten toe.Laat zo'n 45-60 minuten inkoken tot ongeveer jamdikte.
Maak de potten steriel en vul ze met de chutney tot 2 cm onder de rand.
Laat ze minimaal 2 weken op een koele, donkere plek staan zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken. 


 
 
« Laatst bewerkt op: 18 juni, 2008, 19:50:32 pm door Marielle »