Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Aardappelsalade met avocado en salami (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Een goed vullende maaltijdsalade is niet alleen zomers maar lekker- smaakt gewoon altijd goed!
Je hebt nodig:
2x 500 g krieltjes (kant en klaar, AH of celavita)
2 avocado's
200 g salami (in dikke plakken gesneden of aan een stuk)
4 eieren
2 el citroensap
2 sjalotjes
1 krop ijsbergsla
4 el gehakte bieslook
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de dressing:
200 ml yoghurt
125 ml cr?me fra?che
1 teentje knoflook, geperst
1 el honing
halve eetlepel gemberpoeder
versgemalen peper en zout
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten beetgaar of prik wat gaatjes in de verpakking en gaar de aardappels in de magnetron.
Laat ze even afkoelen. Kook intussen de eieren hard in 10 minuten.
Meng de ingredi?nten voor de dressing en zet deze koel weg. Halveer de avocado's, schil ze en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de salami in reepjes. Verdeel de sla in smalle reepjes. Pel de eieren, verdeel ze in plakjes (of hak ze) en voeg ze bij de aardappels met de avocadoblokjes, sjalotjes, salamireepjes en 3 eetlepels bieslook.
Schep de dressing luchtig door de salade. Serveer de aardappelsalade op de ijsbergsla en strooi de rest van de bieslook erover.
Heerlijk met stokbrood en (kruiden)boter. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie