:chili: :chili: :chili: Zeer pittig voor de liefhebbers,jerk chicken,oftewel superhete kip met madame Jeanette pepers(vergis je niet in de kleur en formaat,ze zijn echt superheet!)
Je hebt nodig:
225 uien,geschild en in parten
2 madame Jeanette pepers,zonder zaadjes
5 cm verse gember,geschild en geraspt
halve theelepel piment
15 g verse thijm
verse gemalen zwarte peper naar smaak
120 ml witte wijnazijn
120 ml sojasaus
6 stukken kip,zonder vel
Pureer de ui,pepers,gember,piment,thijm,peper,azijn en sojasaus in een hakmolen of keukenmachine tot een glad mengsel.
Doe de kip in een galzen ovenschaal en schenk de marinade erover,dek af met huishoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.Draai de kip af en toe om.
Verwarm de oven voor op 200 graden.Grill/bak de kip in de oven 30 tot 45 minuten gaar en krokant.Schep af en toe tijdens het bakken wat marinade over de kip.
Laat de kipdelen niet te donker worden,dat zorgt voor een te bittere smaak.
Serveer de kip met witte rijst,wat gesneden lenteui en andijvie of sla in reepjes om het geheel wat te kunnen blussen.
Eet smakelijk!