Makkelijk en snel! > Rollade en stoofpotjes

Grieks stoofpotje 3-4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Het kost wel even tijd, maar het is zeker de moeite waard. Eventueel kun je de stoofschotel van tevoren maken, dan vlak voor gebruik opwarmen en de feta kaas toevoegen op het eind.

600 g riblappen of runderlappen, in stukken
2 el rode-wijnazijn
3 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
zout en versgemalen peper naar smaak
1 el chilipoeder
1 el tomatenpuree
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
4 grote vleestomaten, ontveld en ontpit, in blokjes
2 gele paprikas, in grove stukken (liefst ook even ontveld)
200 g  feta
wat kaneel

Meng het vlees in een schaal met de wijnazijn,olie,oregano,tomatenpuree,zout,peper, wat kaneel en chilipoeder.
Laat minimaal een uur intrekken. Doe het vlees over in een braadpan en bak het vlees iets aan. Voeg de bouillon toe en roer even goed door.

Laat het vlees op een zacht vuur in minimaal 3 uur zachtjes stoven. Voeg na een uur de tomaten toe en doe na 2 uur de paprikastukjes erbij.
Proef intussen of er nog zout, peper of specerijen toegevoegd moeten worden.

Bestrooi de stoofschotel vlak voor de bereiding met wat verkruimelde feta kaas en serveer direct met rijst een een griekse salade.

Heerlijk met een glas rode wijn, eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie