Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt

Gehaktballetjes op Marrokaanse wijze (hoofdgerecht 2-4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Maak eens iets anders met gehakt! De gehaktballetjes zijn zo gekruid dat ze een typisch Marrokaans smaakje krijgen, je stooft ze daarna gaar in een tomatensaus. Heerlijk met rijst, of couscous natuurlijk!

Je hebt nodig:

500 g rundergehakt (amsgehakt kan ook heel goed)
flink wat komijnpoeder (minimaal 1 el)
flink wat paprikapoeder (de pittige variant, zeker 2-3 el)
flink wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 bosje platte peterselie, fijngesneden

Kneed alle ingredi?nten door elkaar. De hoeveelheden specerijen zijn niet precies aan te geven, proef voor het bakken een beetje van het gehakt of de smaak naar wens is.
Vorm kleine gehaktballetjes van het gehakt, ongeveer formaat walnoot. Bak ze in wat olie lichtbruin en bijna gaar. Haal ze uit de pan en hou ze even apart.

Vervolgens maak je de saus:
8 tomaten, ontveld,ontpit en in blokjes
2 tenen knoflook, geperst of gesnipperd
3 (witte) uien, geschild en gesnipperd
komijn
pikant paprikapoeder

De saus maak je in dezelfde pan als waar je de gehaktballetjes in gebakken hebt. Doe wat (olijf) olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. voeg na ongeveer 2 minuten de komijn en de paprikapoeder toe en bak even mee.
Voeg tot slot de tomatenblokjes toe en laat even doorpruttelen. Voeg dan de gehaktballetjes weer toe en warm het geheel ongeveer een kwartier goed door.
Proef even of de smaak goed is, en voeg indien nodig nog peper en/of zout toe.

Intussen kun je de rijst of couscous koken. Geef er een frisse komkommersla bij met munt. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie