Hoofdgerechten > Wild en Lam

Lamshaas met kaneelsaus (4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
500 gram lamshaasjes
25 gram boter
peper en zout
1 el bloem
1 tl suiker
6 el vleesfond
1 dl zoete witte wijn of appelsap
4 el creme fraiche
3 tl kaneel

Bestrooi de haasjes met peper en zout. Bak de lamshaasjes in 3 tot 4 minuten rondom bruin Hou de lamshaasje even warm in folie. Roer de bloem door de jus in de pan en laat 1 minuut pruttelen. Voeg de vleesfond, de wijn of appelsap toe.

Roer de kaneel erdoor en breng de saus aan de kook. Leg de haasjes weer in de pan en laat ze in ongeveer 3 minuten bijna gaar worden. (moet iets rose aan de binnenkant zijn).
Leg de haasjes op de voorverwarmde borden. Is de saus te dun doe dan een ijskoud klontje boter erbij of bindt het met wat bloem.

Schenk de saus in een voorverwarmde sauskom. Heerlijk met aardappelpuree en haricots verts in spek. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie