Auteur Topic: Spaghetti aglio e olio(hoofdgerecht 4 personen)  (gelezen 2245 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Spaghetti aglio e olio(hoofdgerecht 4 personen)
« Gepost op: 10 oktober, 2007, 15:43:54 pm »
De meest simpel te maken spaghetti.De arme mensen in Itali? aten vroeger zo hun spaghetti.
Nu is het nog steeds beroemd vanwege de pure,zonder "poespas" smaak.( zie ook bij het topic : produkten,bij knoflook).

500 g extra dunne spaghetti(grand'italia bijvoorbeeld)
1,25 dl olijfolie extra vergine
5 teentjes knoflook,in heel dunne plakjes
3 el fijngesneden peterselie
Halve el bouillonpoeder
Versgemalen zwarte peper naar smaak

Kook de pasta  volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in water met wat bouillonpoeder.Laat uitlekken.
Verwarm de olie met de knoflook op een zacht vuurtje.Voeg de peterselie en wat zout toe.
Meng de spaghetti met het olie/peterselie/knoflookmengsel.Breng op smaak met zout en peper.

 :chili: Tip 1:  voor een pittige variant;1 halve of hele fijn gesneden rode chilipeper toevoegen,tegelijk met de peterselie.Eventjes aanbakken en vervolg verder het recept.

Tip 2 : volg verder het recept,maar voeg tegelijk met de knoflook en chilipeper 150 g gekookt mosselvlees(kant en klaar) toe.Lekker!

Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 14 oktober, 2007, 16:53:08 pm door Marielle »