Hoofdgerechten > Gevogelte

Romige kipfriccaseé (met crème fraîche, uien, doperwtjes en wortel)4 personen

(1/1)

Mariëlle:
Eens iets anders met kipfilet! De lekkere romige saus combineert goed met simpele witte rijst. In een half uur staat dit menu op tafel.


Je hebt nodig:


40 g boter
2 rode uien, in dunne plakjes
150 g diepvries doperwtjes (nog bevroren)
100 g wortel, in dunne reepjes of plakjes
1 el witte basterdsuiker
500 g kipfilet, in reepjes
zout
vers gemalen peper
halve el gedroogde dragon of 1 el fijngesneden verse dragon
150 ml  kippenbouillon (mag van bouillontablet)
3 el droge witte wijn
4 el crème fraîche

Verhit de boter in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de uien, wortel en de doperwtjes met de suiker in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de kip toe en roerbak de reepjes 1 minuut mee. Bestrooi met wat zout en peper.


Voeg de dragon toe en schenk de bouillon en wijn erbij. Breng alles aan de kook en roer de crème fraîche erdoor. Laat de fricassee nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de fricassee met rijst en warme groente naar keuze, bijvoorbeeld broccoli. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie