Auteur Topic: Zigeunersaus (kan warm of koud geserveerd worden)  (gelezen 4863 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Zigeunersaus (kan warm of koud geserveerd worden)
« Gepost op: 30 december, 2010, 16:02:58 pm »
1 halve rode paprika
1 halve groene paprika
1 halve gele paprika
1 ui
25 g zoetzure augurken
1 teentje look
5 el ketchup
1 kleiin blikje tomatenpuree
2 dl kippenbouillon
1 el natuurazijn
2 el suiker
eventueel 2 tl sambal
1 el ma?zena in wat water opgelost


Pel de ui en snipper hem fijn. Pers de knofllook. Snij de paprika?s middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
 
Laat de augurken uitlekken en snij ze in fijne stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en stoof op een matig vuurtje de ui en de knoflook glazig.
 Voeg na een paar minuten ook de blokjes paprika toe en de gehakte augurken.
 Voeg na een paar minuten de kippenbouillon, de tomatenpuree en de ketchup toe. (Als je kippenbouillon op basis van bouillonblokjes gebruikt, is het belangrijk om zo weinig mogelijk extra zout toe te voegen.)
 
Druppel een beetje azijn in de pan en voeg de suiker toe. Als je van een beetje pit houdt, kan je er ook wat sambal door mengen.
Bind de saus al roerend met een beetje ma?zena in water opgelost.
 
Proef de saus en breng indien nodig op smaak met wat zout. Laat nog zo'n 10 minuten pruttelen en serveer direct als warme saus. Goed afgekoeld kost ongeveer anderhalf uur voordat je de saus koud kunt gebruiken.

Heerlijk bij diverse vleessoorten, zoals schnitzel, gehaktballetjes of kippenpootjes.