Auteur Topic: Geitenkaas bitterballetjes  (gelezen 1345 keer)

Offline MariŽlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique MariŽlle
Geitenkaas bitterballetjes
« Gepost op: 28 december, 2010, 16:22:45 p.m. »
Heel bijzonder en erg lekker!

zachte geitenkaas (rol of schijfje Bettine Blanc of President
verse tijm
pijnboompitjes
panko (oosters paneermeel) of gewone paneermeel
ei
peper en zout


prak de geitenkaas samen met de verse tijm en wat pijnboompitjes door elkaar.
Vorm er balletjes van ter grootte van ongeveer een walnoot. laat ze even opstijven in de vriezer.

Kltts het ei met wat peper en zout. Doe het paneermeel in een diepe schaal of bord.

Rol vervolgens de balletjes door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit vervolgens nog 2 keer zodat een dikke laag paneer ontstaat (voor een knapperig korstje).
Leg ze tussentijds eventueel nog even in de vriezer om op te laten stijven.

Verwarm de friteuse voor op 180 graden en bak ze in ongeveer 5 minuten lichtbruin, laat ze nog even 2 minuten uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert (pas op, anders namelijk ergggg heet!

Deze balletjes smaken heerlijk zonder sausje. Genieten maar!