Lekker ouderwets toetje of bijgerecht.
Je hebt nodig:
500 g rabarber
150 g suiker
halve eetlepel aardappelzetmeel
1 opengesneden vanillestokje
Schil dikke rabarberstelen(jonge dunne stelen hoef je niet te schillen)snijd een stuk van de uiteinden.Was de stelen en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.
Breng 100 ml water aan de kook,voeg het vanillestokje en de rabarberstukjes toe en kook alles onafgedekt ca. 6 minuten.
Laat de rabarber uitleken in een zeef,verwijder het vanillestokje en vang het kookvocht op in een pan.Voeg de suiker toe aan het kookvocht en breng dit aan de kook.
Roer intussen in een kopje het aardappelzetmeel met 1 el water door elkaar en bind hiermee het kookvocht al roerende op zacht vuur.
Schep het gebonden vocht en de rabarber in een kom door elkaar en laat de comp?te afkoelen.
Eet smakelijk!