E?n van mijn favorieten. Ik als knoflookverslaafde vind dit een heerlijk hapje, je knabbelt hem zo weg, eventueel bij een kopje soep of bij de salade van geroosterde tomaten (ook op deze site, kijk bij Salades)
Voor het deeg:
500 g meel,
1 zakje gist(dr oetker),
halve eetlepel suiker,
halve eetlepel zout,
325 ml lauwwarm water.
wat meel(bloem) als het deeg te plakkerig is
Voorbereiding:
Voor t pizzadeeg:vul de broodmachine met de ingredienten en zet m op t deegprogramma.Verdeel de deegbol direct in twee stukken en leg ze elk in een (met meel bestoven)kom.
Als je geen broodbakmachine hebt:
Meng de ingredi?nten in n grote kom,kneed goed door. Verdeel t deeg in twee gelijke stukken en leg ze elk in een schaal bestoven met wat bloem.
Laat t deeg minimaal n half uur rusten met n theedoek over de schaal.
Intussen maak je het knoflookmengsel; het "beleg"van de pizza.
Hiervoor heb je nodig:
3 tenen knoflook, gepeld
extra vierge olijfolie,ruim
2 el fijngesneden bladpeterselie (z.g.n. "platte" peterselie, g??n krulpeterselie)
versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Pers de knoflook uit of stamp ze fijn in een vijzel. Roer er minimaal 3 el olijfolie door. Smeer dit mengsel over de pizzabodems en strooi de peterselie erover.
Bestrooi de pizza royaal met zwarte peper en iets zeezout. Maak vlak voor het bakken kleine sneetjes in het pizzadeeg en trek de gaatjes iets open.
Bak de pizza krokant en goudbruin in 7 tot 10 minuten. Besprenkel er vlak voor het serveren wat olijfolie over en iets zeezout naar smaak.
Eet smakelijk!