Hoofdgerechten > Ovenschotels
Krieltjes gratin, met o.a. zongedroogde tomaat,lente ui, bacon en kaas (2-3ps)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk, deze krieltjes. Van tevoren te maken zodat je ze voor gebruik alleen even in de oven moet gratineren.
Je hebt nodig:
kant en klare voorgekookte krieltjes (dubbelpak of zak, 500 g)
bosje lente uitjes, in ringetjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
wat boter om in te bakken
wat zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
6 plakjes bacon of ontbijtspek
pakje/beker slagroom 250 ml
1 el bloem
geraspte kaas naar smaak
verse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld platte peterselie
beetje zout en ruim vergemalen zwarte peper
Verdeel de krieltjes in een beboterde en passende ovenschaal.
Bak eerst de bacon uit tot het lichtbruin en knapperig is, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
doe in dezelfde pan wat boter en bak hierin de lente ui en knoflook glazig. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en bak deze even mee.
Voeg de bloem toe en bak deze even mee tot de bloem gaar is.
Schenk de room erbij en laat even pruttelen, voeg na ongeveer 5 minuten de mosterd toe en laat de saus iets inkoken. Proef even en voeg zwarte peper toe en indien nodig wat zout (niet teveel want de bacon is ook al aardig zout!)
Verbrokkel de bacon in kleine stukjes en meng dit door de saus. Tot slot de verse kruiden toevoegen en even doorroeren.
Schenk de saus over de krieltjes, bestrooi met wat geraspte kaas en zet de schaal een klein half uurtje in de oven op 180 graden.
Alles smaakt hier goed bij, eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie