Auteur Topic: Witlof schotel met ham, kaas en mosterdpuree (hoofdgerecht 4 personen)  (gelezen 4957 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Witlof schotel met ham, kaas en mosterdpuree (hoofdgerecht 4 personen)
« Gepost op: 28 oktober, 2010, 22:24:14 pm »
Heerlijke en makkelijk van te voren te maken ovenschotel!

Je hebt nodig:

1 kg kruimige aardappelen, geschild
6 stronken witlof
2 el grove mosterd
25 g roomboter
200 ml melk
2 x 6 plakken belegen kaas
12 plakken achterham

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Snijd de stronken doormidden, kook de witlof 3 minuten in een grote pan water met zout en laat daarna uitlekken en afkoelen.

Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal.
Leg de plakken kaas naast elkaar op een snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de witlof in het midden van de oven in ongeveer een half uurtje goudbruin en gaar.

Lekkerrr!!