Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN
Oosterse kipfiletreepjes, met o.a. lente ui, nootjes, gember en knoflook (4p)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk met (gebakken) rijst en een frisse salade.
Je hebt nodig:
500 g kipfilet
6 lente-uitjes
2 cm verse gember
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels maizena
halve (kippen)bouillontablet
1 el sambal oelek
1 el bruine suiker
1 el citroensap
2 el sherry
100 g gepelde noten, bijvoorbeeld cashews, amandelen of pinda's
wokolie
zout
Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.
Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maizena en de sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor. Knoflook en gember vermengen met de rest van de sojasaus, verkruimelde kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry.Giet dit mengsel nij de kipfilet en laat minimaal 1 uur marineren.
Verhit de olie en bak hierin snel de noten. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Bak in de overblijvende olie het kipreepjes mengsel bruin. laat de suas iets indikken en voeg desgewenst wat water toe.
Eventueel op smaak maken met wat zout.
Strooi de gebakken nootjes erover en serveer direct met de rijst en een salade. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie