Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt

Bifteki (gehakt op Griekse wijze, 4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Ik ben gek op Grieks eten (en op Griekenland ook hoor :biggrin:). Dit kun je ook bij een Grieks restaurant bestellen, maarja thuis eten is net zo gezellig!
Het is het lekkerst om de bifteki te grillen in een grillpan, en natuurlijk serveer je er zelfgemaakte tzaziki bij!  :kwijl:

Je hebt nodig:

500 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde munt
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde peterselie
zout naar smaak (mag best pittig op smaak zijn)en versgemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, geperst
2 sneetjes witbrood, fijngemalen of zeer fijngesneden
1 ei

Meng alles door elkaar en laat minimaal een half uur intrekken. Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en vorm hiervan een langwerpige "bal " en druk iets plat.
Verwarm een grillpan of grill ijzer en grill de bifteki aan beide zijden bruin en gaar.
Serveer met tzaziki en een Griekse salade. Heerlijk met frietjes, tomatenrijst of turks brood. (met huisgemaakte knoflooksaus, zie bij koude sauzen) Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie