Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Quiches, Pizza's en Brood(deegrecepten)
Krokant pizza brood
(1/1)
Mariëlle:
Dit "brood" serveer je als voorgerecht, of knabbel je bij de borrel met wat olijfolie en zeezout, of tapenade of kruidenboter...lekker hoor...
15 g verse gist
350 g bloem
zout
olijfolie
rozemarijn of salie
Verkruimel de gist, los die in ? 1 1/2 dl handwarm water op en laat het gistmengsel 3 minuten rusten.
Vermeng de bloem en zout en stort dit op het werkvlak.
Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk daar het gistmengsel en 1 eetlepel olie in.
Vermeng de bloem met kleine beetjes met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat en kneed het daarna in ? 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom met een schone doek af en laat het deeg op een warme plaats ? 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Duw het deeg met de handen tot de grootte van de bakplaat uit, leg het op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in.
Bestrijk het deeg met 1-2 el olijfolie en strooi er zout en rozemarijn over.
Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Serveer met olijfolie en zeezout, kruidenboter of een ander smeerseltje (alhoewel, zonder is ook heerlijk!)
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie