Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Chocoladetaartjes met smeltende witte chocolade (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
:kwijl: Ik ben geen toetjes freak, maar dit vind ik nou wel lekker! Het beslag kun je van te voren maken (bijvoorbeeld een dag van te voren) en dan is het alleen kwestie van oven verwarmen en 12 minuutjes bakken...
Je hebt nodig:
125 gram pure chocolade
75/100 gram witte chocolade (of naar smaak melk, puur of praliné)
125 gram roomboter
50 gram suiker
50 gram bloem
2 eidooiers
2 eieren
4 vormpjes, ongeveer formaat cupcake, ingevet met boter
voor de garnering:eventueel wat frambozen en een paar muntblaadjes, poedersuiker voor erover
roomijs voor erbij
Laat de chocolade met de boter langzaam smelten op lage temperatuur. Dit kan in de magnetron, maar doe het in fases en roer het af en toe om.
De twee eieren en 2 eidooiers met de suiker opkloppen tot het schuimig is. Schep het chocolademengsel hier doorheen en voeg vervolgens de bloem toe. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes en druk in elk bakje nog een blokje/stukje witte chocolade.
Zet dit afgedekt in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Bak de taartjes in 12 minuten, haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Serveer wel lauwwarm.
Stort ze dan op een bordje, bestrooi het taartje met wat poedersuiker, bolletje vanilleijs erbij en garneer met wat framboosjes en een paar blaadjes munt.
Smullen maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie