Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Kou Lou Youk ( varkensvlees op Chinese wijze) 4 personen hoofdgerecht

(1/1)

Mariëlle:
Vanaf nu hoef je de Chinees niet meer te bellen..je maakt het gewoon zelf! (kan ook met kipfilet, dan heet het gerecht Kou Lou Kai) Origineel Chinees recept!


Je hebt nodig:

500 g varkensvlees (bijvoorbeeld hamlappen) in blokjes van circa 2cm x 2cm
wat zout
scheut lichte sojasaus
1 losgeklopt eiwit
5 el maizena
olie om in te frituren (of gebruik gewoon de friteuse)
1 gele paprika, in grove stukken
1 rode paprika, in grove stukken
1 teen knoflook, gehakt
1 bosje lenteui
1 blikje ananas , in kleine stukjes gesneden (vocht eventueel opvangen voor de saus)

voor de saus

8 el water
8 el ananassap
zout naar smaak
6 el wijnazijn/ rijstazijn
6 tl maizena
6 el suiker
3 el lichte sojasaus
4 el tomaten ketchup
1 el worcestersaus

Doe voor de marinade de lichte sojasaus in een kom samen met het eiwit. Klopt dit goed los.
Marineer de stukjes varkensvlees 30-45 minuten hierin .

Verhit olie op het vuur tot ongeveer 180 graden(of verwarm de friteuse tot 180 graden)
Maak ondertussen de saus door alle ingredi?nten bij elkaar te voegen en verwarm hem dan. Roer goed door om klontjes te voorkomen.

Haal de blokjes vlees door de ma?zena en bak ze ongeveer 2 minuten in de olie . Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook goudbruin in circa 2 minuten.

Frituur ondertussen het vlees voor de 2de keer. Het varkensvlees wordt nu in 2 minuten goed bruin en knapperig. Laat wederom uitlekken op keukenpapier
Bak de paprika 2 minuten met de knoflook mee.

Voeg het witte gedeelte van de lenteui toe en bak even mee.

Doe vervolgens het groen van de lenteui, de ananaspartjes en de ko lo yuk erbij. Schep om en voeg de saus toe. Serveer met rijst.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie