Auteur Topic: Gegrilde coquilles met vanillesaus en groeneaspergetips (voorgerecht 4 ps)  (gelezen 5440 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gegrilde coquilles met vanillesaus en groeneaspergetips (voorgerecht 4 ps)
« Gepost op: 02 december, 2010, 00:41:31 am »
Klink raar als combi maar ergggg lekker. Afgelopen paasdagen weer gemaakt, het was weer heerlijk!


Je hebt nodig:

250 g groene aspergetips
(zee)zout
1 vanillestokje
1 dl visfond of visbouilion van een bouilionblokje
1 bekertje slagroom (125 ml)
zwarte peper
12 verse coquilles, 3 per persoon
gezouten roomboter om in te bakken


Aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water (behoud de groene kleur) en laten uitlekken.
Vanillestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen.
Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen. Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper.
Verwijder het vanillestokje uit de saus.
Coquilles droogdeppen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en smelt de boter. Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper.

Serveertips:
Aspergetips over vier borden verdelen. Vanillesaus op de borden verdelen en de coquilles verdelen, leg de aspergetips bovenop.
Serveer direct, geniet ervan!


« Laatst bewerkt op: 03 april, 2016, 12:56:36 pm door Mariëlle »