Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes gevogelte

Kip piri piri

(1/1)

Mariëlle:
Superlekker kippie! Lang geleden in portugal gegeten en altijd op zoek geweest naar het recept, nou ik heb ]'m eindelijk gevonden!
Liefst 1 hele dag in de marinade laten staan. Ook heerlijk met van die mini kipkluifjes, of ander kippenvlees waar het vel nog aan zit.
Je krijgt het lekkerste knapperige velletje ooit!


Je hebt nodig:

1 kg drumsticks of kipkarbonades
5 rode chilipepers, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
wat citroensap
ruim olijfolie
1 el oregano (gedroogd)
2 el paprikapoeder, pittig
2 el knoflookpoeder
(zee)zout en versgemalen zwarte peper


Maak de marinade door alle ingredienten te mengen (behalve de kip) breng op smaak met zout en peper.
Leg de drumsticks in een passende kom om schaal en giet de marinade erover. Laat zo lang mogelijk intrekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden, leg de gemarineerde drumsticks in een ovenschaal 9liefst met rooster erin zodat vet weg kan druipen) en bak de drumsticks in een klein uur gaar. Af en toe omkeren.

En genieten maar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie