Doet me een beetje aan de zomer denken. Maar heerlijk voor het buffet!
Je hebt nodig:
4 eieren, halfzacht gekookt
2 blikjes tonijn op olie
2 rode uien
350 g tomaten (pomodori of cherrytomaat)
2 rijpe avocado's
wat citroensap
Voor de dressing:
2 el witte wijn azijn of balsamicoazijn
zout en peper, wat suiker
3 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
Kook de eieren halfzacht (ca. 5-6 minuten).Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Laat de tonijn uitlekken en haal het met een vork uit elkaar. Pel en snipper de uien fijn.
Snijd de tomaten in grove blokjes of partjes.
Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd ze in blokjes. Besprenkel de blokjes met wat citroensap (tegen het verkleuren).
Meng de azijn met zout,peper en suiker, voeg de olijfolie toe. Pel en pers de knoflook uit en meng die met de dressing.
Meng tenslotte de dressing met de avocado,tomaat en ui.
Serveer met knapperig brood naar keuze. Genieten maar!