Voor een ossenhaasje kun je mij wakker maken, heerlijk! Helemaal met deze saus, dat maakt het een echt sjiek gerecht!
Je hebt nodig:
350 ml volle rode wijn (bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon)
1 pot runderfond (380 ml)
olijfolie
roomboter
400 g sjalotten, gepeld en gehalveerd
1 el stroop
3 cm verse gemberwortel, in plakjes
4 ossenhaasjes, op kamertemperatuur
2 eetlepels verse tijmblaadjes
Schenk de wijn samen met de fond in een (steel)pan en laat dit mengsel tot ??nderde inkoken. (Dit duurt ongeveer een half uur)
Zet intussen een andere pan op het vuur met wat olijfolie en wat boter. Bak hierin de sjalotjes langzaam glazig en lichtbruin.Bestrooi ze met zout en peper en zet ze even apart.
Bak intussen de ossenhaasjes, bestrooi ze met zout en zwarte peper en bak ze in hete roomboter snel bruin aan beide kanten.
Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze nagaren tot ze ros? zijn. Intussen maak je de saus en de sjalotjes af.
Schil de gember en snijd deze in plakjes.
Gember, 1 el tijm door bakvet van de sjalotjes roeren en 1-2 minuten bakken. Ingekookt wijnmengsel erbij schenken en jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Zeef de saus boven een kommetje.
Warm de sjalotjes nog even op met de eetlepel stroop op een zacht vuurtje.
Serveer de ossenhaasjes direct op 4 voorverwarmde borden, verdeel de sjalotjes erbij en serveer de wijnsaus in een kommetje erbij.
Heerlijk met een aardappelgratin en sperzieboontjes in spek.
Eet smakelijk!